Mot Hufvudstaden!

Nu ska jag bara packa ner datorn och lite annat smått och gott sen är jag redo för att dra! Är dock inte så jättetaggad på att sitta på ett tåg i flera timmar, men det är värt det ;d
 

God morgon :)

Idag är en såndär dag som jag vaknade alldeles för tidigt! Sånt gillar vi inte.. Men fick ändå min 8h sömn så är rätt nöjd ändå, dessutom hinner jag kolla på lite Breaking Bad innan jag börjar fixa mig. Mys! Kommer nog inte kunna uppdatera så bra under dagen men ska göra mitt bästa. Skriver en liten rad när jag kommer fram annars, så ni inte blir helt utan mig ;) 

Trött

Hej! Idag har det varit jättelugnt och superkul på jobbet faktiskt! Bara goa folk som jobbade och alla gäster var trevliga och glada och det gör mycket mer än vad man tror! Jobbade som sagt 11:45-20:00 istället för att jobba till 15 som det var planerat från början men det gör ingenting, inte dagar som denna.
 
Så nu är jag jättetrött efter att ha stått pratat konstant i ca 8h men inte kan jag sova än.. Måste packa klart och färga håret innan. Men ska göra det snabbt så att jag får sova sen, så att jag orkar med morgondagen! Ska åka från Ljungskile strax efter 10, så får ju lite sovmorgon jämfört med skolan och det är skönt. 

Smooth as a baby butt

Från och med typ nu fram till mars/april någon gång så är min hud torr som en jäkla öken, speciell i ansiktet. Men det finns inte alls mycket som hjälper. Jag har en superbra ansiktscreme från Vichy som är fet men utan olja vilket är bra för min hud för jag får bara finnar av oljan men när det är såhär torrt så funkar knappt den heller! Men jag har kommit på ett sätt att få min hud återfuktad och len som en babyrumpa. Så ni som har sån hud som jag, alltså torr men lätt får finnar om man inte sköter den så borde ni verkligen pröva det här!

Steg 1: Tvätta ansiktet med den tvål som passar dig bäst, jag har Neutrogenas Pink grapefukt. Har även den skrubben till ansiktet. Det är viktigt att använda prudukter från samma märke och serie i största möjliga mån, annars slår de verksamma ämnen ut varandra och det funkar inte alls längre. Samma gäller ditt hår!
 

Steg 2: Ta en ansiktsmask som du tycker om, jag använder The body shops Seaweed clay mask. Tvätta sen av den, såklart haha!
 
Steg 3: Ta honung och kleta in på samma sätt som en ansiktsmask. Jag som hatar att vara kletig tycker att det börjar klia efter ett par minuter och då tvättar jag av det med ljummet vatten. Honungen återfuktar på djupet och gör huden väldigt len!
 
Steg 4: Smörj in dig med en bra kräm, har man torr hud är det jätteviktigt att du har en kräm som har bra kvalité! Det är faktiskt värt att lägga pengar på lite dyrare saker om man vill ha fin och fräsch hy. Dessutom brukar dyra produkter hålla längre, så du behöver inte köpa nytt så ofta. Bara det att själva klumpsumman blir lite större!
 
 
 

Good morning!

Märkte ni av stormen i natt eller? Gjorde knappt jag så den ka inte ha varit så farlig här med tanke på att jag vaknar bara en bil åker förbi huset typ haha. Skönt iaf, då lär nog tågen gå i morgon så jag kommer till Stockholm! Vet inte vad jag hade gjort om jag inte kunde åka.. Hade nog slängt mig i bilen och kört upp! 

Nej men nu måste jag äta frukost, ska ju iväg och jobba snart så måste ju ha lite bränsle i motorn, eller nått? Vi hörs i kväll! PUSS

Stress!

Ändrade planer, ska inte jobba 11.45-15.00 i morgon, ska jobba 11.45-20.00 istället så får fem timmar extra! Bra för plånkan men stressigt för mig. Så har börjat packa idag istället för i morgon och ska färga håret i morgon när jag kommer hem antagligen vilket kommer bli sent och stressigt haha! Hela min tidsplan blev fucked up men det får jag leva med. Som sagt så blir plånboken glad men oj vad trött jag kommer vara i morgon haha. 
 
Nej nu måste jag återgå till packandet, har ju inte ens skrivit ner vad jag ska ha med mig än så hoppas jag inte glömmer något!
 
 

Jag gillar inte Simone!

Och då undrar ni säkert vem Simone är? Jo det är det som metrologerna döpt stormen till. Fysatan vad det regnar just nu!! Såg ingenting på vägen hem från jobbet, dessutom fick jag vattenplaning gång på gång på gång och det var jätteobehagligt :( Men nu är jag äntligen hemma! Ska slänga på mig myskläder och kolla lite Breaking Bad, så klart!
 
 

V.44

 

God morgon!

Har ni sovit gott i natt? Det har inte jag haha! Shit vad det stormar här, eller ah ite just nu men i natt var det helt gaaalet. Vaknade flera gånger av att det blåste och regnade.. Tågen här är inställda idag och i morgon också.. Hoppas verkligen att de går på onsdag annars kommer inte jag till Stockholm!!
 
Aja, får skriva mer sen efter jobbet, måste trycka i mig lite frulle och fixa mig nu. PUSS
 
 

Färdig!

Äntligen klar med rummet, tog drygt tre timmar att damma, torka golven, dammsuga, byta lakan, plocka i ordning och rensa bland mitt smink men oj vad värt det var mödan! Så fräscht nu och min sminklåda är inte alls lika äcklig längre haha! Fick tvättat alla sminkborstar och löshåret samt lagt hårnpackning i det också så nu är allt rent och fint, förutom jag.. Men ska ta en liten paus innan jag börjar "städa" mig själv. Ska ta en lång go dusch, ta hårinpackning och ansiktmask så kanske jag blir lika fräsch som mitt rum haha. Älskar att ha rent rum, synd att jag hinner/ orkar städa så sällan! Fast skyller på att mitt rum är sjukt jobbigt att städa, finns så mycket små vrår och hörn överallt! Önskar nästan att jag hade ett vanligt fyrkantigt rum utan walk-in-closet ibland, så mycket lättare att städa då än att behöva irra runt mellan två rum och en garderob lika stor (eller liten) som Magnus kök haha! 
 
Nej nu ska jag kolla ett avsnitt av Breaking Bad eller två innan jag kör lite hemma-spa. Världens bästa serie tillsammans med True Blood och Prison Break asså. Så värt att kolla på den.!
 
 

Lunchpaus

Håller för tillfället på att STORstäda mitt rum, och då menar jag verkligen STORstäda! Varenda vrå ska bli kliniskt ren hehe. Fast tar en liten paus nu och äter lunch, rester från igår. Dock var såsen slut så får äta oxfilé och potatisgratäng toppad med cheddarost tillsammans med rydbergs kalla bea haha, go kombo! Gott äre iaf :)

Secret agents @ Harrys Sliver

Såg faktiskt många roliga utklädnader igår, även fast det var rätt många som inte klädde ut sig! Fast jag fattar inte varför man ska gå outklädd till den enda krogen i stan som har halloweenfest, det förstör ju lite... Då kan man lika gärna gå till någon utav de andra som inte har halloweenevent!
 
 
 
 
 

Dålig uppdatering

Jag var sämst på att blogga igår, men jag har mina anledningar! Dels så gjorde jag ju högskoleprovet och sen så fick jag reda på att en fd klasskamrat hastigt gått bort så efter provet kastade jag mig i bilen till Johanna och var hos henne en stund. Och sen drog jag till Harrys Slivers Halloweenfest, var dock nykter och åkte hem tidigt men det var kul ändå! Jag och Johanna var secret agents och bild kommer senare. Det var skönt att komma ut och träffa mina vänner, så jag kunde tänka på annat en stund. Men JT var med mig i tankarna hela tiden ändå, vila i frid vännen <3

Creepy as fuck

God morgon! Täkte bara meddela att jag hedlt glömt bort att tidsinställa inlägg till idag och jag hinner verkligen inte blogga eftersom att jag ska göra högskoleprovet! 
 
Sen måste jag bara berätta vad som hände igår när jag skulle lägga mig. Eller egentligen var det nog inte igår som det börja utan för några dagarsen. Jo det var så att jag skulle fixa mig på morgonen härom dagen och så går jag ut ur mitt rum en stund och när jag kommer tillbaka så har lampan i min walk-in-closet släckts men jag tänkte inte så mycket på det utan snarare bara att den var trasig men av någon anledning så försökte jag tända den igen vilket gick.(Jag fick ju självklart "släcka" först och sen slå på strömbrytaren igen, det var ju ingen som hade släckt) Eller? Detta kan låta hur töntigt som helst men jag har trott sen ett par år tillbaka att det spökar i mitt hus och jag är inte ensam om att tro det. Och igår när jag låg och pratade med Mange i telefon innan jag skulle lägg mig så ser jag hur lampan i garderoben släcks IGEN och blev lite smårädd men tänkte "whatever, den e la trasig" MEN, den fuckingtändes igen(!!!!) Och det var inte sådär som om strömmen bryts utan snarare som om någon verkligen släckte/tände den... Så fick lite panik, sa hejdå till Magnus och tingde mamma haha. Jag bor ju i garaget så vågade inte springa ut i huset... Så nu lär jag ju aldrig våga vara ensam igen!! Usch ;(
 
Nej men nu måste jag fixa mig, lär ju behöva vara tidig till provet för att få parkeing

Me today

 
Blus och halsband - H&M / byxor som inte syns - vero moda
Asså jag måste verkligen fixa min kamera.. Den kan verkligen inte ta in ljus ordentligt därav spegelbild med blixt vilket egentligen är oacceptabelt men det får bli så tills jag fixat den där skrothögen som kallar sig systemkamera! :(

Finaste låten: Same love!

 
 
"And I can't change
Even if I tried
Even if I wanted to
And I can't change
Even if I tried
Even if I wanted to"

 
 
 

Min klippa

Den finns ingen som gör mig så lycklig som Magnus. Utan honom hade jag aldrig orkat med någonting. Han är inte bara min pojkvän, utan även min bästa vän och min andra hälft. Jag kan verkligen berätta allt för honom. Det är så skönt att ha någon att kunna ringa när som helst på dygnet och veta att han svarar och lyssnar på allt jag har att säga. Om alla hade en lika fin man som jag och fick lika mycket kärlek som jag får så hade det nog varit fred på jorden. 
 
 

Höstlov

Nu har jag bara 4 lektioner kvar till lov. Ska bli såå skönt!
Efter skolan ska jag sticka och sola en snabbis och sen ska jag hem och laga middag. Börjar bli lite standard att jag gör det när jag kommer hem först, men det är bara bra för jag vill lära mig att laga mat! 
 
I morgon ska jag göra högskoleprovet för andra gången. Jag gjorde det en gång i våras också men det gick inte så jättebra haha. Som tur är jag har pluggat lite denna gången och ska sätta mig och plugga gärnet i kväll! Hoppas att det går bättre i morgon. 
 
Sorry for bad cam pic

Jag blir galen!

Sitter just nu och pluggar filosofi, har ju seminarie i morgon. Jag trodde verkligen att detta skulle vara en rolig och intressant kurs men oj vad fel jag hade! Den är sjukt jobbig, gör mig smått knäpp och är lite svår att förstår ibland. Det är svårt att skriva, läsa på eller redovisa något där det inte finns någor rätt eller fel, där man kan få frågor som "Hur når vi kunskap? Motivera varför du väljer just den teorin". Det gör mig verkligen galen. Jag hatar sånt här, nästan lika mycket som jag hatar matte. Jag vill ha ett svar om VARFÖR det är som det är. Inte bara "såhär är det acceptera det" Och ännu värre är det när det inte finns något svar alls! BLÖ. 

Nej, nu måste jag återgå till detta hemska ämne. Fy. Tacka gudarna att jag har en bil i morgon så att jag kan köra till skolan, det innebär lite sovmorgon och då kan jag sitta uppe och plugga liiiite längre.
 
Fick bli en bild på mig vid Centre Pompidou i Paris tidigare iår. I brist på annat material.

Blåsigt värre

Idag har, eller fortfarande är, ett riktigt ruskigt väder! Det har regnat från och till, riktiga störtskurar ibland! Och just nu blåser det hur mycket som helst.. Efter jag slutat skolan så åkte jag och mamma till Torp och när jag körde hem så kände jag hur bilen trycktes åt alla håll och kanter, speciellt när jag körde över bron. Obehaglig känsla det där, att inte ha 100% koll på bilen! 
 
Hur är vädret hos er just nu? Lika dåligt som här eller? 
 
En ca ett år gammal bild på mig och Balanga, det var betydligt finare väder den dagen än idag!
 
 

Oh damn, I miss it.

Saknar att sitta på hästryggen regelbundet och träna både dressyr och hoppning. Just nu glider jag runt i skogen då & då bara och visst är det också mysigt men jag vill ha en storhäst att träna för tränare och utvecklas! Saknar min fina Balanga nått otroligt också, hatar tanken av att jag aldrig mer kommer få träffa henne.. Men, jag har iaf tur att jag trots allt får skoja runt i skogen. Linnea, vars hästar jag hjälper till med ibland är ju inte direkt försiktig alltid utan är det galopp, ja då jävlar ska det gå fort haha! Precis så som jag vill ha det!
 
 
 

Dålig start på dagen...

Börjar dagen med att halka och bli svinblöt och helt geggig på benet... Ska springa och köpa nya byxor på lunchen haha.. Såhär kan jag ju inte se ut!

Rädd

 
Tryck på bilden för att komma till artikeln

Myspromme med grannens hundar

Kände att jag behövde röra lite på mig förut. Jobbigt att sitta inne och plugga hela dagen.. Dessutom så tror jag att det är mykoplasma jag har, för jag har de symptomen jag brukar ha när det gäller det och känner jag mig själv rätt så kommer jag vara sjuk i minst två veckor till! BLÖ
 
Men iaf, tog en promenad med grannens golden retrievers och de är verkligen natt och dag! Den ena, den äldre av dem är lugn, går sakta bredvid och behöver absolut inte koppel utan lyssnar alltid. Den andra däremot är lite yngre, lite mer än två tror jag och hon springer runt, drar, hoppar ibland och lyssnar sällan haha. Fast hon är dock mycket bättre än förra året. Mysigt var det iaf :) 
 
Nu ska jag sätta mig och dricka dagens tredje kopp te, äta en rostad macka med stekt ägg och dricka lite c-vitamin innan jag fortsätter med plugget! Sen blir det väl att sova tidigt i kväll, är så fruktansvärt trött.
 
Bild från förra sommaren på doggysarna!

Nya naglar

Tack till min underbara syster som fixade min naglar i söndags! Baehövdes verkligen :D
Tycker att hon är otroligt duktig för att inte ens vara klar med sin kurs än. Så jag vet ju vem som kommer få fixa dem hädanefter, Amanda så klart!
 
Det är gelé för de som undrar. 
 

En vecka!

Idag är det bara en vecka kvar till jag sätter mig på tåget till Stockholm. Jag längtar så sjukt mycker efter min fina man ♥ Är rätt jobbigt att vara ifrån honom 3-5 veckor träffas en helg eller max 5 dagar och sen vara ifrån honom ytterliggare ett par veckor.. Men en dag med honom är värt hundra dagar utan honom! Dessutom är det ju knappt 8 månader kvar tills jag flyttar dit, och det håller orken uppe. 
 
 

Hemma från skolan

Orkade verkligen inte gå upp i morse, var så trött! Segdragen förkylning detta.. Jag går ju runt och hostar, är svullen i halsen, snuvig som få och har ont i huvudet men ingen feber! Men kände att det är bäst att jag stannar hemma idag när vi bara har typ självplugg i skolan, så att jag kan vila upp mig och bli frisk än att jag ska gå och vara halvsjuk i typ två veckor till.. Åh jag vill bli frisk nuuuu :(

Inte den bästa dagen i mitt liv kanske

Men det har ju absolut inte varit den värsta heller. Men ska kort summera vad som har hänt idag!


Vaknade upp och mådde inte alls bra, halsen var svullen och äcklig och det har varit så i över en vecka så ringde till vårdcebtralen och fick en tid hos en sköterska, varför man nu ska få det? De kan ju ändå inte göra något. Men efter att hon rådfrågat sin läkare så sa hon att jag skulle avvakta, men det har ja ju redan gjort annars skule jag ju inte vänta en vecka innan jag ringer? Fick iaf gå hem igen. Sen drog jag till skolan och det var ju helt onödigt för vi gjorde absolut ingenting på lektionerna.. Efter skolan tog jag bussen upp till posten för att hämta mitt körkort och börjar så klat gå åt fel håll när jag går av vid hållplatsen, lagom kul, fast nej. När jag väl kommer fram så upptäcker jag att posten flyttat lång bort i h*lvete också! Så jag börjat traska ner mot stan för att ta en annan buss dit posten ligger nu men den åker så klart mitt framför ögonen på mig.. Så får vänta en halvtimme på den så klart. När jag väl kommer på nästa buss och hoppar av vid den rätta hållplatsen går jag åt fel håll IGEN. Suck. Så jag ringer mamma så får hon förklara vägen och jag inser att jag får gå typ 1 km, om inte mer, i blåsten, med min förkylning och svullna halls. Tillslut kommer jag fram till den där jävla posten och får tag i mitt körkort. SKÖNT. Dessutom fick jag migrän upp i allt det där.
Så tack till min snälla mamma som hämtade mig vid posten och lyssnade på mitt gnäll heeela dagen, hon är bäst <3 Och tack till Magnus som också orkade med mitt gnäll, han är också bäst!
 
Så jag tycker att det är väldigt skönt att vara hemma på mitt varma rum, sådär lagom mätt efter en fantastiskt god lax-ceasarsallad från Laxbutiken, den satt fint! Nu ska jag ta igen det där plugget jag aldrig orkade med igår, sen blir det lite Breaking Bad som plåster på såren efter denna jobbiga dag. Det förtjänar jag!
 
Får bli en glad bild på en leende Rebecca för att lätta upp stämningen från detta negativa blogginlägg.

I skolan, utan anledning.

Åkte till skolan ändå, fast jag planerat att vara hemma hela dagen. Men såklart så har jag ingen lektion nu, så åkte hit för EN lektion.. Känns värt osv, eller nej. Hoppas vi gör något vettigt på nästa lektion annars blir jag ledsen :(
 
 

Vårdcentralen nästa

God morgon! MIn hals är svullen som aldrig förr och jag har nog alla tecken på halsfluss, förutom att jag inte har någon feber. Dessutom har jag haft urinvägsinfektion från och till i två veckor så jag känner att jag borde verkligen gå ner till vc nu. Inte kul alls! Känns som om jag är sjuk hela tiden...
 
 

T r ö t t

Skulle ju egentligen pluggat nu men tror ni jag har börjat? Haha nä, blev så sjukt trött bara sådär.. Tror verkligen at jag är på G att bli riktigt sjuk för min hals är tjock och svullen, huvudet värker och jag somnar nästan på tangentbordet. Hoppas att jag inte är sjuk när jag ska till Magnus bara! Med tanke på att vi träffas typ en helg i månaden så vill jag gärna vara frisk när vi väl ses, inte så kul att bara ligga i sängen hela tiden när jag är hos honom. Även fast det är väldigt mysigt så vill jag ju hitta på annat också, dessutom ska vi fira hans kompis som fyller år så tänker inte vara hemma och vara sjuk när de drar ut och har kul! Men men, får väl trycka i mig massor med halstabletter, te och frukt så att det inte blir värre än såhär.
 
 

En resa till solarieöarna

Idag har det varit en lugn och skön dag! Började skolan halv ett och slutade tio över tre och hade bara slappa lektioner vilket var en väldigt skön start på veckan. Hade tänkt att träna och sola efter skolan men det blev bara solning för jag börjar bli sjuk så det är inte så smart att träna då känner jag... Så la mig i den goa värmen i solariet i en halvtimme och fokuserade på allt annat än skitvädret här på västkusten! Det är riktigt kallt, blåsigt och regningt just nu :( 
 
Men nu ska jag ta och dricka en kopp te i vanlig ordning och plugga lite filosofi, har ett seminarie på fredag så måste bli klar med uppgiften nu! 
 
saknar sommaren och värmen!

Lyxfrukost

I morse lyxade jag till det rejält och bakade scones till frukost! Hann dock inte njuta av den så mycket innan jag fick stressa till min syster i Stenungsund för att få mina naglar fixade för att två av henne skunder backade ur vilket var väldigt tråkigt för dom! Men kul för mig för jag fick nya naglar :D
Nu ska jag dock mysa till det med lite te och prison break innan solsidan. Älska söndagskvällar hihi. ♥
 
 

Vuxen på riktigt

Idag har jag varit vuxen, på riktigt! Första gången i mitt liv som jag verkligen känner mig mogen, vuxen och myndig haha! Körde ju till jobbet och jobbade ett par timmar, handlade mat på Torp, körde hem och lagade mat till mig, mamma och pappa! Vuxenpoäng där! Ska inte ut i kväll heller utan ska antagligen agera chaufför så ännu mer vuxen poäng på det. Ska lägga mig i sängen med en kopp te, äta resterna av gårdagens kopp med godis och slå på en bra film eller några avsnitt av Breaking Bad. Cozy ♥
 
Tacos blev det idag, så sjukt g o t t!

Ett snabbt hej!

Tänkte bara skriva hej en snabbis! Har varit och jobbat ett par timmar så har inte hunnit blogga. Gick riktigt bra idag och det var inte så stressigt heller, skönt! Fick dessutom sluta en halvtimme tidigare vilket alltid uppskattas. Brände mig dock på värmeskåpet i början av passet och det svider fortfarande som fasen.. Men men, sånt händer! För er som inte har koll så jobbar jag på McDonalds på Torp, ett köpcentrum strax utanför uddevalla.
 
Men nu ska jag bara byta om från mina jobbkläder till myskläder innan jag börjar med maten, idag är det tacos som serveras. En utav mina favoriter faktiskt!
 
 

Rebecca Sörensen

 
Hej! Mitt namn är, som ni säkert redan förstått, Rebecca. Vem är då jag?

Jag heter Rebecca Sörensen, är född 1995 och bor i en villa med min mamma, pappa och husdjur i Ljungskile, en liten by som ligger ungefär en timme norr om Göteborg. Jag går sista året på samhällsprogrammet med inriktigt lag och rätt på Plusgymnasiet i Uddevalla. Innan gick jag media på samma skola men bytte precis innan jullovet i ettan då jag märkte att det programmet inte var något för mig. Det vi lärde oss kunde jag redan innan så jag kände att jag fick ut mer av att byta till samhäll. 
 
Jag är intresserad av foto och webdesign, hästar, att resa och mode & shopping! Har ridit i princip hela mitt liv men just nu rider jag max någon gång i veckan på min kompis tävlingshästar och då blir det mest uteritter eller ett lättare dressyrpass då och då. Jag har haft både sommarponny, halvfoderhäst, ridit på ridskola och varit på ridläger både i Sverige och utomlands. 
 
Förutom att gå i skola, shoppa, hänga i stallet eller vara med vänner så jobbar jag lite också, på McDonalds på Torp köpcentrum strax utanför Uddevalla. Trivs jättebra där och tycker att det är kul att träffa så mycket olika människor varje gåg jag jobbar samtidigt som jag får göra mycket olika saker.
 
Jag har även världens underbaraste pojkvän, eller man som han helst kallas. Han heter Magnus och bor i Stockholm, så vi träffas inte så ofta. Men som det ser ut nu så kommer jag flytta dit efter studenten. Han är världens mest underbara människa och skämmer bort mig hela tiden hihi. Ni kommer självklart få följa alla mina resor till huvudstaden, dock inte i detalj då jag är väldigt mån om folks privatliv men ni kommer ju få se lite av Magnus här i bloggen!
 
Är det något mer ni undrar så är det bara att skriva en kommentar så svarar jag på er fråga och kompletterar detta inlägget. Hoppas ni fortsätter läsa min blogg! PUSS

Jag och Magnus nör vi är ute och äter på O'learys i Gbg med hans vänner.
Jag och Kent, en häst jag red i våras/somras. Han är tråkigt nog såld nu! Foto: Natali Andreasson
En utav mina två chinchillor.
Me, myself and I

Fredagsmys

Sitter just nu vid mitt skrivbord med en kopp te, en kopp godis (orkade inte leta fram en skål så tog min enorma tekopp från gerbera istället) och senaste numret av Vecko Revyn samtidigt som Veronica Maggios underbara stämma strömmar ur mina smått skadade högtalare! Mysigare höstkväll är ju svår att få. Ska nog slå på en film senare också. Gosigt!
 
 

Thank god it's friday!

God morgon! Idag var första gången jag körde bil till skolan, vilken känsla! Dock kommer jag inte göra det så ofta, det blir för dyrt. Sen så glömde jag så klart att jag var tvungen att skrapa rutorna så jag kom lite sent..

I helgen händer det inte så mycket, blir rätt lugnt och det är skönt. Ska jobba ett par timmar i morgon och på söndag ska Johanna  fixa sina naglar hos min syster så ska köra henne dit och hålla henne sällskap. Blir mys! Vad ska ni göra i helgen?
 
 
 

Nästan klart!

Nu är min design nästan klar. I princip bara header + "om mig"-inlägg kvar typ! Är riktigt nöjd faktiskt, stilren men inte tråkig liksom! Vad tycker ni? Är den nice? 
 
 

Hello autumn!

God morgon! Synen jag fick i morse när jag gick ut ur huset var inte rolig. Grått, kallt och regnigt, ett riktigt höstväder! Mysigt dock när man kan sitta inne på kvällen med en kopp te och en bra bok. 
Idag är det inte alls mycket roligt som händer - förutom att jag ska till stallet för första gången på ett par veckor, mys. Annars är det bara en lång skoldag full med tråkiga lektioner. Tur att det inte är så långt kvar till studenten nu, vet inte hur länge till jag hade orkat faktiskt! Är så fruktansvärt skoltrött nu. 
 
 

L y c k l i g

Idag har jag, efter ånga om och men, äntligen fått mitt körkort!! Har hållt på med det så länge och det har ju inte gått bra direkt men nu har jag det och det känns så sjukt bra. Så efter middagen förut körde jag helt själv till Stenungsund och köpte glass till min sjuka syster. Sen kollade vi lite på Grey's Anatomy och mös med lite glass. Gosigt! 

Nu ska jag dock plugga lite, tråkigt men ett måste.. 
 
En gammal bild från när jag hade långt, fint hår!
 

Renovering

Bloggen kan se lite konstig ut nu ett tag för att jag håller på att ändra designen! Hoppas ni klarar er ändå ;)
 
Edit: har en tillfällig design, ska fixa den så fort jag och Natali har tagit lite nya bilder!

Ledsen i hjärtat

På väg hem från gymmet igår läste jag ett inlägg på facebook där det var en bekant till mig som var lite nere på grund av folk runt omkring henne, som inte accepterade henne för vem hon var och inte pratade med henne och liknande. "En gång utsött, alltid utstött" skrev hon också. Och så ska det inte vara.

Men är inte sant, du måste inte alltid vara utsött. Jag har varit det en gång i tiden, inte i skolan men på en ridskola jag red på. Det slutade med att jag bytte för att jag inte hade några vänner där och för att folk såg ner på mig på grund av min rädsla - som de inte hade en aning om vad den berodde på. Men som sagt, jag bytte, och allt blev så mycket bättre. Kanske för att jag växte i mig själv under tiden som jag bytt? Insåg att det folk tycker inte alltid är det rätta.
 
Jag har även haft perioder i skolan där jag känt mig utanför, jag har haft perioder där jag känt att mina närmsta vänner inte brytt sig ett piss om mig och om vad jag känner. Jag har känt mig bortglömd. Men nu bryr jag mig inte. 
 
Jag har fått många kommentarer om hur smal jag är, att jag borde gå upp i vikt, att jag borde äta mer. Och det har sänkt mitt självförtoende enormt. Men nu bryr jag mig inte.

Men på senare år har jag kommit på det att oavsett hur du ser ut, hur du beter dig, vilka åsikter du har och vilken klädstil du har så kommer folk att ogilla dig - men det kommer också alltid finnas folk som tycker om dig, som älskar dig. 
 
Så skit i vad folk tycker! Har du inte bra självförtoende, låtsas som du har det då! Det har hjälpt mig så många gånger i livet. Det har hjälpt mig både i skolan, att skaffa jobb och för att få nya vänner. För det är så mycket roligare och lättare att umgås med någon som tror på sig själv och inte bara ser ner på sig själv och söker massa uppmärksamhet på grund av dåligt självföroende. 

Så mitt tips till alla osäkra där ute - kör ditt eget race, bry dig inte om vad folk tycker, tänker och säger om dig för är de inte snälla mot dig och bryr sig inte så tar de bara energi så skaffa en ny umgängeskrets som ger dig mer än att ta! Alltid kommer det finnas någon där ute i världen som tycker om dig för den DU är. Så låtsas aldrig vara någon du inte är, det blir aldrig bra.
 
Puss och Kram på er! 
 
 
 
 

Ljuv musik i mina öron

Går och lägger mig efter en riktigt bra start på veckan med en kopp te och Maggios nya platta!
Låten tillsammans med Hellström är nog min favorit bland låtarna i det nya albumet Handen i fickan fast jag bryr mig. Den är underbar!
 
 

Kanske inte sant, men läsvärt ändå

LÄS DETTA OCH LÅT DET SJUNKA IN.GÖR DÄREFTER ETT VAL.

Kalle är den typen du älskar att hata.Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.När någon frågade honom hur han mådde svarade han :
"om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar".
Han var en naturlig inspiratör.

Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för den anställde hur man kunde se positivt på situationen.
Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom ; "Hur lyckas du?"

Kalle svarade ; "Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv;
Du har två val idag.Du kan välja att vara på gott humör eller du
kan välja att vara på dåligt humör.Jag väljer att vara på gott humör."

Varje gång det sker något dåligt,kan jag välja att vara ett offer eller att dra lärdom av det.Jag väljer att dra lärdom av det.

Varje gång någon kommer och klagar hos mig,kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.Jag väljer de positiva sidorna i livet.

"Säkert,men det är inte fullt så enkelt"protesterade jag.
"Det är det",svarade Kalle.

Livet handlar om val 
När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val.
Du väljer hur du vill reagera på situationen.
Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.
Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.

Jag funderade över vad Kalle hade sagt.
Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget.
Vi tappade kontakten,men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde 
ett val i förhållande till livet,istället för att bara reagera på det.

Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig
olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast.
Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven,blev
Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.

Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan.
Då jag frågade honom hur han mådde,svarade han;
"Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar.Vill du se ärren?".

Jag avböjde erbjudandet om att se ärren,men frågade honom om
vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.

"Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter",svarade
Kalle."Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val.
Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö.
Jag valde att leva".

"Var du inte rädd?.Blev du inte medvetslös?" frågade jag.

Kalle fortsatte : "Ambulanspersonalen var fantastisk.
De sa hela tiden att allt kommer att gå bra.
Men då de rullar in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten,blev jag vettskrämd.
I deras ögon stod skrivet : " Han är döende".
Jag visste att jag måste göra något.

"Vad gjorde du då?",frågade jag

"Nå,det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig",sa Kalle.
Hon frågade om jag var allergisk mot något. "Ja",svarade jag.
Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.

Jag tog ett djupt andetag och ropade "Tyngdkraften".
Genom deras skratt sa jag till dem:"jag väljer att leva.
Operera mig som om jag var levande , inte död".

Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet,men också på grund av sin fantastiska inställning.Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.
Inställningen är,trots allt,allt.

"Gör er därför inga bekymmer för morgondagen.Den får själv bära sina bekymmer.
Var dag har nog av sin egen plåga".
Matteus 6:34

Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.
 
 

RSS 2.0